martes, 1 de abril de 2014

VISITEM EL PLA DE NADAL

Tenim la sort de tindre, a la nostra pròpia localitat, un dels pocs jaciments visigots que hi ha a la Península Ibèrica : el PLA DE NADAL. El passat dilluns, 31 de març, ens vam desplaçar fins el jaciment, on ens va rebre Tebdemir i la seua esposa Teodora. Arrel d´un medalló trobat a la zona, es pensa que Tebdemir fou el noble propietari de la villa.
Vam poder vore les restes arqueològiques d´aquesta gran construcció, que data del segle VII, i vam aprendre moltes coses noves sobre els visigots. Tebdemir, a més d´obrir-nos les portes de sa casa, ens va explicar coses sobre la construcció de la villa: els materials , els instruments i les tècniques que s´utilitzaven.
També vam poder conéixer els aliments propis d´aquella època, i ens va resultar molt curiós el fet de què encara no es coneguera l´existència d´aliments tan habituals en la nostra dieta com, per exemple, la tomata, la creïlla o el sucre.
També ens van parlar sobre l´ educació de l´època ( reservada sols per als xiquets de les classes socials més altes) i sobre com fabricaven, amb metalls com l´estany, els instruments i les joies.
Inclús vam poder realitzar, nosaltres mateixos, una creu visigoda ornamental, com a record d´aquesta fantàstica visita al Pla de Nadal.
                                           

































                        

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Por favor, sé siempre respetuoso/a en tus comentarios y no olvides revisar tu ortografía. Gracias.