sábado, 5 de abril de 2014

ELS RIUS

Mireu aquesta fotografia. Us sona? És el Pont de Campanar, a València. Possiblement haureu passat per ací amb els pares en alguna ocasió. Aquest pont és un dels molts que trobem a la ciutat i que es construiren per tal de poder passar a sobre del riu Túria.
 Però mireu ara una foto del mateix pont l´any 1957.
 A l´Octubre de 1957, les fortes pluges van provocar la crescuda i desbordament del riu Túria, ocasionant una catàstrofe amb conseqüències nefastes per als valencians i valencianes, tant de la capital com dels pobles per on transcorria el riu. Gran part de València quedava inundada, deixant un total de 81 morts (xifra oficial)  i, per suposat, grans pèrdues materials.
La següent foto pertany a la localitat de Catarroja, que també patí la riada.
 Veins del barri de El Carmen creuant la plaça Sant Jaime en barca!

El riu Túria, que dóna nom a la nostra localitat, Riba-roja de Túria, fa uns 280 km de longitud i naix a la província de Terol (Aragó), concretament als Monts Universals de la Serra d´Albarracín. Curiosament, allí se li anomena Riu Guadalaviar, i comença a anomenar-se Túria des del seu pas per la població de Chulilla. I continua el seu recorregut fins que desemboca al mar Mediterrani, per València capital.
Però, uns 20 km abans d´arribar a la seua desembocadura, ja sabeu tots per on passa...


Ací teniu més informació sobre els rius de la Península Ibèrica.
                                             

                                            

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Por favor, sé siempre respetuoso/a en tus comentarios y no olvides revisar tu ortografía. Gracias.